Jak upéct hermelín v troubě? Chutná dokonale, téměř jako právě vytažený z grilu
Hermelín je tradiční český sýr s bílou plísní na povrchu a krémovým jádrem. Má lehce slanou chuť a pochutnáte si na něm jen tak, můžete ho však i naložit, ugrilovat, připravit z něj pomazánku nebo chuťovky k vínu.
Pečený hermelín je všemi oblíbená pochoutka snadná na přípravu - proto je ideální i pro začátečníky v kuchyni. K upečenému hermelínu se skvěle hodí zeleninové saláty, pečivo, pečené brambory a také pikantní dresinky či brusinková omáčka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct hermelín
Hermelín je upečený doslova během pár minut a ochutit jej můžete téměř čímkoliv. Použijte grilovací koření, třený česnek nebo čerstvé bylinky.
- Nejprve si připravte alobal, který nastříhejte na dostatečně velké čtverce, aby do nich bylo možné hermelín celý zabalit.
- Nyní podle chuti sýry posypejte kořením, bylinkami nebo přidejte slaninu, šunku a nakrájenou cibuli. Na hermelín se skvěle hodí i marináda, kterou ho potíráte z obou stran.
- Vložte sýry každý zvlášť do alobalu a uzavřete. Připravené hermelíny dejte na plech a vložte do vyhřáté trouby na 180°C po dobu asi 10 minut.
Jak připravit lahodný hermelín s kořeněnou marinádou, poradí tento videorecept. Hermelín snadno připravíte na grilu i v troubě. Máte-li rádi chuťovky k pivu či vínu, určitě vyzkoušejte také křupavý kořeněný hermelín. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře