Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín je tradiční český sýr s bílou plísní na povrchu a krémovým jádrem. Má lehce slanou chuť a pochutnáte si na něm jen tak, můžete ho však i naložit, ugrilovat, připravit z něj pomazánku nebo chuťovky k vínu.

Pečený hermelín je všemi oblíbená pochoutka snadná na přípravu - proto je ideální i pro začátečníky v kuchyni. K upečenému hermelínu se skvěle hodí zeleninové saláty, pečivo, pečené brambory a také pikantní dresinky či brusinková omáčka.

Jak upéct hermelín

Hermelín je upečený doslova během pár minut a ochutit jej můžete téměř čímkoliv. Použijte grilovací koření, třený česnek nebo čerstvé bylinky.

  1. Nejprve si připravte alobal, který nastříhejte na dostatečně velké čtverce, aby do nich bylo možné hermelín celý zabalit.
  2. Nyní podle chuti sýry posypejte kořením, bylinkami nebo přidejte slaninu, šunku a nakrájenou cibuli. Na hermelín se skvěle hodí i marináda, kterou ho potíráte z obou stran.
  3. Vložte sýry každý zvlášť do alobalu a uzavřete. Připravené hermelíny dejte na plech a vložte do vyhřáté trouby na 180°C po dobu asi 10 minut.

Jak připravit lahodný hermelín s kořeněnou marinádou, poradí tento videorecept. Hermelín snadno připravíte na grilu i v troubě. Máte-li rádi chuťovky k pivu či vínu, určitě vyzkoušejte také křupavý kořeněný hermelín. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky