Jak upéct meruňkovou bublaninu. Máme pro vás snadný recept na moučník pro příjemné odpolední chvíle
Ohlásila se vám návštěva na odpoledne a vy marně přemýšlíte jakou buchtu upéct, abyste měli co podávat ke kávě? Inspirujte se naším receptem na rychlou meruňkovou bublaninu, která bude hotová během chvilky.
Sladké plody meruněk postupně dozrávají na stromech a kdo nemá zahradu, může zlatavé ovoce sehnat čerstvé na tržnicích nebo je koupit přímo v sadech. Jejich zdraví prospěšné látky a vitamíny jsou už pouze přidanou hodnotou k jejich lahodné chuti. Výborně chutnají samotné, jako malá svačinka v horkém dni. Pokud máte ale meruněk více, vyzkoušejte z nich recept na rychlou bublaninu, která se hodí jako lehký moučník k odpolední kávě.
Bublanina snadno a rychle
Tuto rychle připravenou bublaninu budete mít na stole rychleji, než se vám uvaří oběd.
- Na menší plech bublaniny budete potřebovat: 3 vejce, 150 g třtinového cukru, špetku soli, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva a cca 10 velkých meruněk.
- Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a za stálého šlehání přilijeme smetanu.
- Poté do směsi postupně vmícháme rum, špetku soli, kypřící prášek a mouku.
- Vše opět řádně vymícháme.
- Menší plech (zhruba 32 x 22 cm) vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto.
- Na těsto hustě poklademe meruňky, které jsme si nakrájeli na měsíčky.
- Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 25–30 minut.
- Bublaninu necháme vychladnout a před podáváním ji pocukrujeme.
- Tip: Pokud pečete bublaninu poprvé, doporučujeme vám si nejprve přečíst článek Nejčastější chyby při pečení bublaniny. Poté se již nemusíte bát neúspěchu.
Koláčky s meruňkami a tvarohem
Pokud byste měli více času na přípravu moučníku, doporučujeme vám vyzkoušet i koláčky s meruňkami a tvarohem. Připravují se z kynutého těsta. Krásně voní po vanilce, citronové kůře a jsou vláčné ještě druhý den.
Jaký moučník máte nejraději s meruňkami vy? Podělte se s námi o své tipy v komentáři pod tímto článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 skvělých receptů na meruňkové moučníky. Výborně chutnají s vláčným tvarohem a nerozlučně patří k létu
Meruňky rádi zavařujeme na zimu. Poradíme vám, jak vyrobit kompot, marmeládu a přesnídávku
Nejčastější chyby při pečení bublaniny: Poradíme, které to jsou a jak se jim vyhnout
Komentáře