Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct nejlepší palačinky. Vyzkoušejte deset osvědčených triků a vaše palačinky budou mít skvělou chuť
Zdroj: Top recepty

Palačinky se hodí k snídani, k obědu i k večeři. Záleží jen na nás, kdy si je připravíme. Nabízíme zkušenostmi ověřené rady a nápady, které nám pomohou palačinky upéct ještě lépe a chutněji.

Palačinky milují dospělí i děti. Podáváme je naslano (třeba se špenátovou náplní a strouhaným sýrem) nebo nasladko např. s marmeládou, Nutellou či ochuceným sladkým tvarohem. Stočené palačinky můžeme na talíři dozdobit např. čokoládovým sirupem a doplnit čerstvým ovocem.   

Jak upéct nejlepší palačinky

Každá hospodyňka se časem naučí používat různé "fígle" a postupy, které jí pomohou vařit, péct a smažit ještě lépe. My pro vás máme některé z nich, které se hodí na přípravu výborných palačinek:

  1. Palačinky vždy připravujeme z pečlivě odvážených surovin.
  2. Palačinkové těsto necháme 15–30 minut před pečením odpočinout, palačinky se pak připravují lépe a jsou chutnější.
  3. Cukr přidaný do těsta dodává palačinkám křehkost.
  4. Palačinky s mlékem jsou měkoučké.
  5. S přídavkem piva jsou lehké a mírně nadýchané.
  6. Pokud přidáme sníh, budou palačinky jemnější.
  7. Nejlépe se pečou na větší pánvi, která má silnější a dokonale rovné dno.
  8. Pánev vymastíme před pečením každé palačinky troškou oleje - stačí, když ho do pánve lehce kápneme, poté ho krouživým pohybem pánve roztáhneme po celé pánvi.
  9. Oleje na pánvi nesmí být mnoho, aby palačinky nebyly mastné.
  10. Palačinky dobře uchováme teplé, když je budeme rovnat na talíř, který postavíme na hrnec s horkou vodou, a překryjeme je alobalem nebo jiným talířem (vzhůru dnem).
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky