Jak upéct nejlepší palačinky. Vyzkoušejte deset osvědčených triků a vaše palačinky budou mít skvělou chuť
Palačinky se hodí k snídani, k obědu i k večeři. Záleží jen na nás, kdy si je připravíme. Nabízíme zkušenostmi ověřené rady a nápady, které nám pomohou palačinky upéct ještě lépe a chutněji.
Palačinky milují dospělí i děti. Podáváme je naslano (třeba se špenátovou náplní a strouhaným sýrem) nebo nasladko např. s marmeládou, Nutellou či ochuceným sladkým tvarohem. Stočené palačinky můžeme na talíři dozdobit např. čokoládovým sirupem a doplnit čerstvým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct nejlepší palačinky
Každá hospodyňka se časem naučí používat různé "fígle" a postupy, které jí pomohou vařit, péct a smažit ještě lépe. My pro vás máme některé z nich, které se hodí na přípravu výborných palačinek:
- Palačinky vždy připravujeme z pečlivě odvážených surovin.
- Palačinkové těsto necháme 15–30 minut před pečením odpočinout, palačinky se pak připravují lépe a jsou chutnější.
- Cukr přidaný do těsta dodává palačinkám křehkost.
- Palačinky s mlékem jsou měkoučké.
- S přídavkem piva jsou lehké a mírně nadýchané.
- Pokud přidáme sníh, budou palačinky jemnější.
- Nejlépe se pečou na větší pánvi, která má silnější a dokonale rovné dno.
- Pánev vymastíme před pečením každé palačinky troškou oleje - stačí, když ho do pánve lehce kápneme, poté ho krouživým pohybem pánve roztáhneme po celé pánvi.
- Oleje na pánvi nesmí být mnoho, aby palačinky nebyly mastné.
- Palačinky dobře uchováme teplé, když je budeme rovnat na talíř, který postavíme na hrnec s horkou vodou, a překryjeme je alobalem nebo jiným talířem (vzhůru dnem).
Komentáře