Jak upéct rychlou rybízovou bublaninu? S tímto ovocem se bude rozplývat na jazyku
Léto je ve znamení šťavnatého ovoce, které sbíráme na našich zahradách. V případě velké úrody plody často zavařujeme, vaříme marmelády a hlavně pečeme lahodné moučníky. Poradíme, jak upéct i oblíbenou bublaninu.
V letním obdobím nejčastěji vybíráme moučníky lehké a nadýchané se svěžím ovocem, které chvíli před pečením natrháme na zahradě. Bublanina je nenáročný moučník, který je na přípravu velmi jednoduchý, díky tomu je skvělou volbou i pro začínající hospodyňky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct rybízovou bublaninu
Na tento báječný hrníčkový moučník budeme potřebovat
- Všechny uvedené suroviny, mimo ovoce, smícháme dohromady v míse, mícháme dokud nevznikne hladké těsto.
- Připravíme plech do trouby a vyložíme jej pečicím papírem.
- Vymíchané těsto vylijeme na plech a posypeme rovnoměrně rybízem. Podle kyselosti ovoce pocukrujeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Hotovou bublaninu znovu pocukrujeme.
Tento báječný moučník můžete připravit také pomocí videoreceptu, který vám napoví, jak správně postupovat. Napište nám do komentáře, jak se vám bublanina povedla. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře