Jak upéct rybízový koláč? Máte více možností. S tvarohem podle našeho videa bude neodolatelný
Rybíz je výborným ovocem do letních moučníků. Snadno se pěstuje a neměl by chybět na žádné zahrádce. Jeho lehce nakyslá chuť je osvěžující, příjemná a lehce pikantní. A v kombinaci s tvarohem chutná úžasně.
Rybíz se snadno mrazí, proto ho využíváme do různých koláčů během celého roku. Přesto jsou nejlepší z čerstvě natrhaného ovoce, chuť je přece jen jiná. Když rybíz budeme hned zpracovávat, stačí trhat rovnou kuličky, ušetříme si čas s obíráním ze stopek. Rybíz rychle propláchneme pod tekoucí chladnou vodou, jde to dobře na cedníku, a necháme okapat, případně osušíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rybízové moučníky na různé způsoby
Do moučníků se hodí i černý a bílý rybíz, ale červený je úplně nejlepší. Jeho chuť je příjemná, navíc moučníky získají díky jeho barvě na atraktivitě. Černý rybíz má více pikantní a výraznou chuť, bílý naopak nevýraznou barvu. A jaké těsto na rybízové moučníky použít?
- Dobrou volbou jsou určitě kynutá těsta. Kynutí sice zabere trochu více času, ale chuť koláče je výborná, připomene nám dětství u babičky. Výhodou je, že kynuté pečivo se snadno mrazí, a to platí i pro lité kynuté buchty na plechu.
- Moderní a spěchající hospodyňky často sáhnou po kypřicím prášku, rychlé buchty s práškem jsou jednoduchou a osvědčenou volbou na přípravu ovocného moučníku.
- Výbornou letní lahůdkou jsou rybízové moučníky zdobené sněhovou peřinkou. Dají sice trochu více práce, ale z plechu se ztratí o to rychleji.
Tvarohový moučník s rybízem
Na závěr pro vás máme recept na výborný moučník s tvarohem. Nepatří sice mezi nejrychlejší a s jeho přípravou budete mít více práce, výsledek vás ale nadchne. Tvaroh dá tomuto moučníku příjemnou vláčnost a jemnost. Doporučujeme nejprve zhlédnout instruktážní video, pečení pak pro vás bude jednoduché. Na vrstvu těsta patří tvarohová vrstva vonící vanilkou, na ni očištěné kuličky rybízu a na závěr ještě lahodná drobenka. Pečeme pozvolna, krásná vůně dává předem tušit famózní výsledek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Moučníky s rybízem a sněhovou čepicí: Tyto letní dezerty vás překvapí sladkokyselou chutí
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma rybíz. Jak ho nejlépe zpracovat a na co všechno se dá využít
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Komentáře