Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz je výborným ovocem do letních moučníků. Snadno se pěstuje a neměl by chybět na žádné zahrádce. Jeho lehce nakyslá chuť je osvěžující, příjemná a lehce pikantní. A v kombinaci s tvarohem chutná úžasně.

Rybíz se snadno mrazí, proto ho využíváme do různých koláčů během celého roku. Přesto jsou nejlepší z čerstvě natrhaného ovoce, chuť je přece jen jiná. Když rybíz budeme hned zpracovávat, stačí trhat rovnou kuličky, ušetříme si čas s obíráním ze stopek. Rybíz rychle propláchneme pod tekoucí chladnou vodou, jde to dobře na cedníku, a necháme okapat, případně osušíme. 

Rybízové moučníky na různé způsoby

Do moučníků se hodí i černý a bílý rybíz, ale červený je úplně nejlepší. Jeho chuť je příjemná, navíc moučníky získají díky jeho barvě na atraktivitě. Černý rybíz má více pikantní a výraznou chuť, bílý naopak nevýraznou barvu. A jaké těsto na rybízové moučníky použít?

Tvarohový moučník s rybízem 

Na závěr pro vás máme recept na výborný moučník s tvarohem. Nepatří sice mezi nejrychlejší a s jeho přípravou budete mít více práce, výsledek vás ale nadchne. Tvaroh dá tomuto moučníku příjemnou vláčnost a jemnost. Doporučujeme nejprve zhlédnout instruktážní video, pečení pak pro vás bude jednoduché. Na vrstvu těsta patří tvarohová vrstva vonící vanilkou, na ni očištěné kuličky rybízu a na závěr ještě lahodná drobenka. Pečeme pozvolna, krásná vůně dává předem tušit famózní výsledek.

Na další osvědčené recepty s rybízem se můžete podívat do našeho receptáře, určitě je z čeho vybírat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky