Jak upéct rýžový nákyp? Připravte sladkou tečku, která vás chuťově vrátí do dětství
Rýžový nákyp je velmi oblíbený pokrm především u dětí, hodí se nejen k obědu nebo k večeři, ale také jako sladký moučník. Výtečně chutná s čerstvým i kompotovaným ovocem, s vrstvou našlehaného sněhu z bílků.
Rýžový nákyp je jednoznačně jeden z pokrmů, který dokáže navracet vzpomínky do dětských let. Jeho příprava je velmi jednoduchá, dokáže skvěle zasytit nebo také zahnat chuť na sladké. Tento nákyp zvládne i úplný začátečník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rýžový nákyp
Na tuto dobrotu přichystáme následující suroviny:
- Uvařenou rýži vyklopíme do mísy a vmícháme do ní za tepla máslo. Takto připravenou rýži necháme vychladnout.
- Po vychladnutí vmícháme do rýže žloutky a po částech také našlehaný sníh z bílků.
- Připravený pekáček na nákyp vymažeme máslem.
- Do pekáčku rozprostřeme první polovinu rýže, na kterou naskládáme kompotované ovoce, pro zpestření můžeme přidat hrst rozinek a poté přidáme druhou polovinu rýže.
- Pekáč přiklopíme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu cca 50 minut. Ke konci pečení nákyp odkryjeme a ještě dopečeme.
Podrobný postup, jak připravit báječný rýžový nákyp, můžete sledovat také v tomto videoreceptu. Zvládne jej hravě i úplný začátečník v kuchyni.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře