Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp je velmi oblíbený pokrm především u dětí, hodí se nejen k obědu nebo k večeři, ale také jako sladký moučník. Výtečně chutná s čerstvým i kompotovaným ovocem, s vrstvou našlehaného sněhu z bílků.

Rýžový nákyp je jednoznačně jeden z pokrmů, který dokáže navracet vzpomínky do dětských let. Jeho příprava je velmi jednoduchá, dokáže skvěle zasytit nebo také zahnat chuť na sladké. Tento nákyp zvládne i úplný začátečník.

Jak připravit rýžový nákyp

Na tuto dobrotu přichystáme následující suroviny

  1. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy a vmícháme do ní za tepla máslo. Takto připravenou rýži necháme vychladnout.
  2. Po vychladnutí vmícháme do rýže žloutky a po částech také našlehaný sníh z bílků.
  3. Připravený pekáček na nákyp vymažeme máslem.
  4. Do pekáčku rozprostřeme první polovinu rýže, na kterou naskládáme kompotované ovoce, pro zpestření můžeme přidat hrst rozinek a poté přidáme druhou polovinu rýže.
  5. Pekáč přiklopíme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu cca 50 minut. Ke konci pečení nákyp odkryjeme a ještě dopečeme.

Podrobný postup, jak připravit báječný rýžový nákyp, můžete sledovat také v tomto videoreceptu. Zvládne jej hravě i úplný začátečník v kuchyni. 

Přejeme dobrou chuť. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky