Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Originální receptura na Sachr je přísně chráněná, ten pravý moučník se peče a prodává jen na dvou místech ve Vídni, v hotelu Sacher a v cukrárně Demel na Kohlmarkt. Typické je pro něj hutnější čokoládové těsto, meruňkový džem a čokoládová poleva. Kromě toho existuje mnoho více či méně zdařilých napodobenin.

Náš recept je originálu velmi podobný. Má hutnější čokoládové těsto, je potřený meruňkovou marmeládou (nejlépe domácí) a politý čokoládovou polevou. Obvykle se podává s kopečkem pravé šlehačky. Dobrý Sachr je náročnější na kvalitu surovin i jejich zpracování, ale spolehlivě potěší každého čokoholika. 

Jak udělat Sachr dort

Postupujte podle návodu:

Rozpis surovin si připravte podle receptu na Sachr dort z úvodního videa.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Sacher dort

Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher. Originální receptura je držena v tajnosti. Je to nejznámější kulinářská specialita Vídně, tato pochoutka je promazaná meruňkovou marmeládou a politá čokoládovou polevou.

Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám dort povedl.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky