Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 tipů pro dokonalou velikonoční nádivku: Poradíme, jak ji upéct, aby skvěle chutnala
Zdroj: Top recepty

Velikonoční nádivka je zlatavý a nadýchaný poklad naší české kuchyně, který patří mezi tradiční pokrmy velikonočních svátků. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak zajistit, aby právě vaše nádivka byla letos úplně dokonalá.

Jak připravit velikonoční nádivku

Že má velikonoční nádivka (hlavička) mnoho podob, víme všichni velmi dobře, a i my vám můžeme doporučit hned několik variant. Navíc pro vás máme osvědčené tipy na přípravu tradiční a lahodné velikonoční nádivky. Které tipy si vyberete do té své?

  1. Pokud chceme nádivku jemnou, máslo se žloutky utřeme do hladké pěny.
  2. Maso vaříme den předem a necháme je přes noc ve vývaru, ať je co nejšťavnatější.
  3. Pečivo opečeme nebo necháme lehce proschnout, aby se z něj nestala po smíchání surovin kaše.
  4. U bylinek nebudeme šetřit, pro 2 osoby je ideální 100 g zeleného listí.
  5. Kromě tradičních kopřiv můžete přidat i petrželku, libeček, medvědí česnek, špenát, pažitku a nebojte se i listů pampelišek, popence, řebříčku, kontryhelu aj.
  6. Část bylinek můžeme spařit nebo nejlépe blanšírovat, aby se zmenšil jejich objem, zůstala barva a byly vhodné pro přípravu pokrmu.
  7. Z bílků připravíme sníh, aby byla nádivka krásně nadýchaná.

Velikonoční pohoštění

Pokud si potrpíte spíše na jiné velikonoční pokrmy, můžeme doporučit barevné perníčky, nadýchaného beránka i sladký mazanec nebo vajíčkovou pomazánku. Jestli vás nádivka oslovila, připravte si ji s námi pomocí našeho video-receptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky