Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Zdroj: Top recepty

Masové závitky na talíři vypadají efektně a lákavě. Mohou být plněné šunkou, sýrem, vařeným vajíčkem, párkem, kyselou okurkou i jinou zeleninou. Do náplně záměrně volíme suroviny, které při krájení vytvoří pěkný vzor.

Jak upevnit masové závitky

Naklepané plátky masa rozložíme, lehce potřeme olejem (nebo přidáme kousek slaniny), posolíme, okořeníme a rozložíme zvolenou náplň. Poté stočíme plátky masa do závitků a vložíme je do pekáče. Obvykle je pečeme podlité v troubě a podáváme s vařenými bramborami nebo rýží. Na upevnění stočených závitků máme několik variant
  1. párátka - jednoduché a rychlé řešení, ale méně spolehlivé,
  2. jehly na závitky - vynikající alternativa, dají se koupit v sadách obvykle po deseti kusech (délka jehel cca 10 cm, materiál nerezavějící ocel),
  3. spony na závitky - stačí je "zaklapnout" kolem rolky z masa, velmi pohodlná a rychlá možnost, spony se dají koupit v sadách po více kusech (obvykle po deseti),
  4. svázání nití - sice pracnější, ale spolehlivý způsob našich babiček,
  5. upevnění do alobalu - viz níže "Plněný vepřový závitek", řešení použitelné pouze při pečení v troubě.
Pokud bychom závitky neupevnili, ale pouze je položili blízko sebe na pekáč, budou se nám během pečení rozpadat (jak maso postupně zmenší objem) a vzhled rozhodně nebude příliš atraktivní.

Jak připravit záhorácký závitek

Naklepané maso osolíme a opepříme, do každého plátku vložíme stroužek česneku, plátky anglické slaniny a kopeček kysaného zelí. Závitek svineme a upevníme. Dusíme pod pokličkou s orestovanou cibulkou. Ze šťávy, která se vypeče, připravíme k závitkům chutnou omáčku. Závitky podáváme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. Nitě nebo párátka před podáváním odstraníme.

Přesný postup upevnění závitku pomocí niti nám ukáže následující video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky