Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš patří v naší zemi mezi velmi oblíbené pokrmy. Správně uvařený guláš by měl mít intenzivní chuť a také tmavou barvu, toho docílíme dobře uvařeným základem. Poradíme, jak chutný guláš uvařit.

Prvním krokem k úspěchu přípravy guláše je cibulový základ, který musí být osmažený dozlatova, díky tomu získá pokrm tmavou barvu. Ke guláši jsou nejchutnější houskové či špekové knedlíky nebo také čerstvě upečený chleba.

Jak uvařit hovězí guláš

Podle vybraného receptu si můžete hospodský hovězí guláš uvařit, kdykoli na něj dostanete chuť.

  1. Budete potřebovat tyto suroviny
  2. Nejprve očistěte a nakrájejte cibuli na menší kostičky, poté ji orestujte dozlatova na sádle či oleji. Jakmile zezlátne, přidejte maso nakrájené na kostky, dále kmín, sůl i pepř podle chuti.
  3. V momentě, kdy bude maso zatažené a cibule začne hnědnout, přidejte nakrájenou sterilovanou i mletou sladkou papriku a také rajčatový protlak. Všechno důkladně promíchejte a zalijte vodou či vývarem.
  4. Dále doplňte ještě prolisovaný česnek a duste pod pokličkou zhruba 2,5–3 hodiny do změknutí masa.
  5. Pokud je třeba, tak během dušení dolévejte vodou nebo vývarem, a jakmile bude maso měkké, zahustěte guláš záklechtkou. Poté jej nechte provařit zhruba 20 minut.
  6. Hotový guláš podávejte s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

Pokud se odhodláváte uvařit svůj první guláš, tento videorecept vám krok za krokem poradí, jak na to. Když guláš necháte přes noc uležet, jeho chuť bude naprosto dokonalá.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky