Jak uvařit oblíbenou koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů
Koprová omáčka patří mezi nejmilejší omáčky našeho dětství. Můžeme ji podávat s bramborami nebo s knedlíkem, výborně chutná s vařenými vajíčky. Kdo chce, dá si k ní hovězí maso. A jaké jsou nejoblíbenější recepty na tuto omáčku?
Kopr dá omáčce tu správnou chuť
Koprová omáčka a polévka jsou hlavním důvodem, proč pěstujeme na zahradě kopr. Jenže období, kdy si ho můžeme natrhat čerstvý, je krátké. Nejjednodušší způsob, jak ho uchovat, je mražení - mrazíme ho jemně nakrájený, co nejdříve po sklizni. Pak postupně podle potřeby odebíráme.
Mohlo by vás zajímat
Koprová omáčka zahuštěná jíškou
Na "koprovku" si nejprve připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem. Povaříme a osolíme. Přilijeme smetanu (ke šlehání nebo na vaření) a na závěr omáčku jemně přisladíme a přikyselíme. Lze použít ocet, citrónovou šťávu nebo trošku kyselé smetany.
Koprová omáčka zahuštěná záklechtkou
Jinou možností, jak zahustit koprovou omáčku je záklechtka - ve vodě co nejlépe rozmícháme hladkou mouku, kterou přidáme do polévky a povaříme. Místo vody lze k rozmíchání mouky použít mléko nebo smetanu.
Komentáře