Jak vařit nudle do polévky? Můžete si vybrat ze dvou možností postupu
Nudlové polévky vynikají jednoduchostí a rychlostí přípravy, proto často mohou být východiskem z nouze. Když přijdete domů a potřebuje mít na stole rychle teplé jídlo, není nic snazšího, než uvařit chutnou nudlovou polévku.
Začínající hospodyňky mohou být z výsledku zklamané - pokud s vařením nudlí v polévce ještě nemají zkušenosti, snadno se jim stane, že těstovin dají příliš a polévka je hustá, nebo těstoviny rozvaří a chuť je nevalná. Máme pro vás několik rad, jak se těmto nezdarům snadno vyhnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit nudle do polévky
Podstatné je číst návod na sáčku s těstovinami a řídit se doporučeným časem pro vaření. Nudlí nedávejte mnoho, výrazně se navaří, tak ať není polévka hustá.
- Těstoviny můžeme uvařit přímo v polévce: V tom případě je přidáme až ke konci vaření a vaříme jen krátce - musíme počítat s tím, že nudle po odstavení ještě dojdou. Tento způsob používáme, když půjde celá rodina k obědu společně a nečekáme, že polévka zůstane na další den.
- Těstoviny můžeme uvařit zvlášť v jiném hrnci: Tento způsob používáme především tehdy, když členové rodiny budou obědvat postupně nebo čekáme, že polévka zůstane ještě na další jídlo. Postup využijeme také tehdy, když si chceme na přípravě jídla dát zvlášť záležet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s troškou oleje. Po uvaření je scedíme, případně v cedníku propláchneme studenou vodou. Dáme je do misky a buď si každý strávník přidává sám do talíře horké polévky nebo je do hrnce s polévkou dáme krátce před jídlem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
9 častých chyb při vaření těstovin: Poradíme vám, jak jim velmi snadno předejít
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Komentáře