Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudlové polévky vynikají jednoduchostí a rychlostí přípravy, proto často mohou být východiskem z nouze. Když přijdete domů a potřebuje mít na stole rychle teplé jídlo, není nic snazšího, než uvařit chutnou nudlovou polévku.

Začínající hospodyňky mohou být z výsledku zklamané - pokud s vařením nudlí v polévce ještě nemají zkušenosti, snadno se jim stane, že těstovin dají příliš a polévka je hustá, nebo těstoviny rozvaří a chuť je nevalná. Máme pro vás několik rad, jak se těmto nezdarům snadno vyhnout.

Jak uvařit nudle do polévky 

Podstatné je číst návod na sáčku s těstovinami a řídit se doporučeným časem pro vaření. Nudlí nedávejte mnoho, výrazně se navaří, tak ať není polévka hustá.

  1. Těstoviny můžeme uvařit přímo v polévce: V tom případě je přidáme až ke konci vaření a vaříme jen krátce - musíme počítat s tím, že nudle po odstavení ještě dojdou. Tento způsob používáme, když půjde celá rodina k obědu společně a nečekáme, že polévka zůstane na další den. 
  2. Těstoviny můžeme uvařit zvlášť v jiném hrnci: Tento způsob používáme především tehdy, když členové rodiny budou obědvat postupně nebo čekáme, že polévka zůstane ještě na další jídlo. Postup využijeme také tehdy, když si chceme na přípravě jídla dát zvlášť záležet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s troškou oleje. Po uvaření je scedíme, případně v cedníku propláchneme studenou vodou. Dáme je do misky a buď si každý strávník přidává sám do talíře horké polévky nebo je do hrnce s polévkou dáme krátce před jídlem.
Tip: Semolinové těstoviny se tak snadno nerozváří a zachovávají si pevnou konzistenci. Můžete je vyzkoušet i do polévky.
Těstoviny k zavařování do polévek si můžete připravit i sami doma, výborné domácí těstoviny uměly naše babičky

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky