Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milovníci sladkých pokrmů jistě do jídelníčku pravidelně zařazují ovocné knedlíky a to hlavně v létě, když na našich zahrádkách dozrává tolik sladké náplně. Víte, jaké jsou varianty vaření oblíbené dobroty našeho dětství?

Jsou jídla, která malého i velké strávníka vrátí do nejsladšího světa dětství. Ovocné knedlíky jsou chutné, snadné, variabilní a jejich příprava netrvá dlouho. Samotné vaření trvá jen několik minut. Víte, jaké jsou možnosti?

  1. První způsob je vaření ve vodě. Do osolené vroucí vody vložíme knedlíky a vaříme cca 6 minut. Doba vaření závisí na druhu použitého těsta a velikosti knedlíků.
  2. Druhý způsob je vaření v páře. Cedník postavíme na hrnec s vroucí vodou a pomastíme nebo vyložíme propíchaným pečicím papírem. Vložíme knedlíky, zaklopíme pokličkou a odpočítáme cca 20 minut. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára. Opět doba vaření závisí na druhu použitého těsta a velikosti knedlíků.

Které knedlíky jsou ty pravé?

Na kynuté knedlíky vypracujeme nelepivé těsto, které necháme ještě vykynout a můžeme balit ovoce. Pokud jste stále nenašli recept na nejlepší ovocné knedlíky, náš receptář vám poradí. Kromě kynutých knedlíků můžete zkusit i ty z tvarohového nebo odpalovaného těsta. A co teprve všechny možné skvělé náplně, originální posypky či ovocné přelivy?  

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky