Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné bylinkové máslo krásně voní po bylinkách, jemně se roztírá a chutná prostě báječně. Skvěle se hodí na zapékání, na maso, do pomazánek nebo třeba jen tak na čerstvé pečivo. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak si takové máslo připravit jednoduše a pohodlně i doma.

Už nemusíte kupovat drahé bylinkové máslo v obchodě, protože si ho můžete připravit jednoduše a snadno i doma. K jeho přípravě vám postačí směs bylinek, česnek a máslo, které se nechá změknout na pokojovou teplotu. Hotové bylinkové máslo skvěle dochutí maso, pomazánky, tousty, bagety nebo třeba čerstvý krajíc chleba, který dovede k dokonalosti

Návod na přípravu bylinkového másla

Na přípravu domácího bylinkového másla budete potřebovat změklou kostku másla, čerstvé bylinky a česnek.

  1. Změklé máslo dejte do misky a vyšlehejte metličkou.
  2. Nasekejte bylinky podle chuti, např. pažitku, petržel, medvědí česnek.
  3. Oloupejte česnek a prolisujte ho.
  4. Připravené bylinky a česnek přidejte do vyšlehaného másla, osolte a opepřete.
  5. Na vále si rozložte potravinovou fólii a dejte na ni připravené máslo.
  6. Zabalte, dejte do alobalu a uložte do lednice. 

Jak si rádi vychutnáte tohle skvělé máslo? Preferujete jeho použití na dochucení masa nebo ho máte nejraději jen tak s pečivem? Máme pro vás pár rad a tipů, jak se dá skvěle využít. 

Přejeme dobrou chuť.

Jaké bylinky do másla používáte nejraději? Můžete nám napsat své tipy do komentáře pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky