Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyrobit čokoládové ozdoby na dorty a zákusky: Jde to jednoduše
Zdroj: Freepik

Čokoládová ozdoba nebo zápich bývá korunou celého dortu. Malé čokoládové dekorace krásně ozdobí zákusky a přitom téměř nic nestojí. Pokud se rozhodnete ozdoby sami vyrobit, stačí k tomu jen čokoláda a pár pomůcek.

Čokoládové ozdoby se dají koupit v obchodě - bohužel bývají často polámané nebo zšedlé. Pokusme se vyrobit vlastní ozdoby podle toho, co jimi budeme dekorovat - dorty, zákusky nebo cupcaky. Jak na přípravu čokoládových ozdob?

Jak na jednoduché ozdoby

Tvar ozdob zvolíme podle toho, jak jsme kreativní:

  • Připravíme si pečicí papír, na který namalujeme požadované tvary, papír otočíme kresbou dolů a vložíme na podnos.
  • Rozpustíme čokoládu (tmavou, mléčnou i bílou) ve vodní lázni, nalijeme ji do cukrářského sáčku a konec zavážeme gumičkou.
  • Ustřihneme růžek sáčku a začneme malovat na papír podle předkreslených tvarů. Sáček jen malinko stlačujeme - čím řidší čokoláda, tím rychleji vytéká.
  • Podnos vložíme do ledničky, necháme čokoládu ztuhnout a pak ozdoby nožem opatrně sundáme z papíru.
  • Až do zdobení dezertu necháme čokoládové ozdoby v lednici, aby nepovolily.

Sladké drobečky

Místo pečicího papíru můžeme použít silikonovou podložku nebo mikrotenový sáček. Kdo si netroufne na kreslení složitějších tvarů, může rozpuštěnou čokoládu nakapat na papír ve formě teček, rozmáznout do podoby čárky nebo zkusit tvar kroužku, srdce či květu.

Komentáře

Další tipy a triky