Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěstujete-li rajčata, můžete se dostat do bodu, kdy jich budete mít nadbytek. Potom není nic snazšího než z nich připravit kečup. Ten je prostý od nežádoucích konzervantů a dalších látek, které v kupovaném kečupu bývají.

Domácí kečup je plný chutí i vůní a navíc víte naprosto přesně, co obsahuje a jaká rajčata jste na jeho výrobu použili. Proto pokud máte vlastní rajčata, neváhejte ani minutu a pusťte se do výroby. Celým postupem vás provedeme krok za krokem.

Jak vyrobit domácí kečup

Do kečupu můžete s klidem zpracovat i rajčata nevalné chuti, například moučná nebo přezrálá. Nikdy však nepoužívejte rajčata nedozrálá, nahnilá či plesnivá

  1. Omytá rajčata a jablka nakrájíme společně s cibulí na kolečka. Přidáme ocet, sůl, papriku, hřebíček, nové koření a pepř, vše přivedeme k varu.
  2. Vaříme 1,5 hodiny.
  3. Přidáme cukr a pokračujeme ve vaření dalších 15 minut, tentokrát však bez pokličky. Chceme-li kečup hustší, vaříme déle.
  4. Tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přecedíme přes cedník.
  5. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdla a dobře zavíčkujeme.
  6. Pro větší trvanlivost můžeme také zavařit.

Pro úplnost přidáváme také video s postupem výroby domácího kečupu, kde je vše výše popsané hezky znázorněno. Vyzkoušejte sami a do komentářů pod článkem nám můžete napsat, jak se kečup povedl a jak vám chutná.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky