Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polovinou úspěchu každého jedlého výtvoru je jeho vzhled. Krásně naservírované jídlo nebo zajímavě nazdobený zákusek jako kdyby hned lépe klouzaly do břicha. Ovocný ozdobný kaviár vám pomůže – nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.

Příprava většiny dezertů, zákusků a dortů vyžaduje zručnost a smysl pro detail. Aby byl výsledný produkt krásný, dají se využít všemožné způsoby zdobení. Zajímavou vychytávkou je potom ovocný kaviár, který připravíte z mraženého ovoce.

Jak na výrobu ovocného kaviáru

Kromě jedlého oleje, moučkového cukru, zmraženého ovoce a také známé želatiny nic dalšího nepotřebujete.

  1. Láhev oleje vložte do mrazničky na nejméně 12 hodin.
  2. Do hrnce dejte 200 g zmraženého ovoce, přisypte 40 g moučkového cukru a vlijte 50 g vody.
  3. Ze směsi uvařte pyré, rozmixujte ho a přeceďte.
  4. Přidejte 4 lžičky želatiny a chvíli povařte, dokud se želatina nerozpustí, a nechte trochu vychladnout.
  5. Vychlazený olej nalijte do misky a kapejte do něj pomocí stříkačky vychladlé ovocné pyré.
  6. Vzniklý ovocný kaviár sceďte (olej můžete dál používat) a kuličky propláchněte vodou.

Schválně, kolik lidí váš ovocný kaviár ocení.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky