Jak vyškvařit sádlo? Poradíme vám několik způsobů, jak dostat sádlo do sklenic
Sádlo hrálo v minulosti důležitou roli v našich kuchyních a dnes je znovu objevováno. Přestože se v minulosti dostalo na okraj zájmu kvůli rostoucí popularitě rostlinných olejů, i dnes má na našich stolech své místo.
Sádlo hojně používaly naše maminky i babičky, a s jeho vyškvařením si dokázaly snadno poradit. Zvládnou to ale i dnešní mladé hospodyňky? Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, podle kterého můžete postupovat. Výsledkem bude výborné domácí sádlo, které se hodí nejen v kuchyni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyškvařit sádlo
Máme hned dvě možnosti, jak si doma sádlo vyškvařit.
- Nejjednodušší je škvaření sádla v troubě. Sádlo pokrájíme na kostičky - čím menší budou, tím více sádla získáme. Kostičky dáme do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme na 120–150 °C. Po hodině odebereme první uvolněné sádlo, kostičky promícháme a dále odebíráme vždy po 30–45 minutách pečení. Na konec nám zbydou zlatavé škvarky, které už další sádlo nepustí.
- Druhou variantou je škvaření sádla v hrnci. Tento způsob je sice rychlejší, ale zase vyžaduje naši neustálou přítomnost. Musí se totiž často míchat, aby se nepřipálilo. Na začátku je třeba sádlo podlít trochou vody a ke konci můžeme škvarky zalít menším množstvím mléka, díky kterému budou mít krásně zlatavou barvu.
Sádlo využijete nejen v kuchyni, ale báječně se hodí k mazání jizev, popálenin a ekzémů, využijete ho také při kašli a nemocech horních cest dýchacích. Ze sádla a škvarků pak v kuchyni vykouzlíte mnoho chutných pokrmů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 19 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Výborné kynuté těsto na cokoliv: Je báječně vláčné a nadýchané, podle vyzkoušeného receptu ho zvládnete snadno
Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Komentáře