Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny? Jednoduchý videonávod vám pomůže
Nadýchaný a vláčný korpus jako základ různých moučníků, rolád a dortů je snad snem každého z nás. Přitom je trik velmi jednoduchý. Stačí totiž, když tento krok nebudete obcházet, vytrváte a vyšleháte vejce s cukrem opravdu do světlé husté pěny. Jak na to?
Šlehání vajec s cukrem do pěny má své opodstatnění. Díky tomu, že vytvoříte hustou a nadýchanou pěnu, bude také výsledný moučník nadýchaný a ještě ke všemu vláčný. Důležité je šlehat opravdu důkladně několik minut, dokud pěna nebude mít vyhovující konzistenci. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny?
Vyšlehat vejce s cukrem zvládnete pomocí návodu levou zadní.
- Smícháme množství cukru a počet vajec, které jsou uvedeny v receptu.
- Nastavíme si mixér/robota na nižší stupeň a začneme šlehat.
- Nedostatečně vyšlehaná pěna je žlutá a řídká.
- Správně vyšlehaná pěna vypadá přesně naopak, je tedy světlá a hustá.
Tento způsob přípravy je typický hlavně pro piškotová těsta. Setkáte se s ním především u dortů, ale také u rolád, některých bábovek či nejrůznějších řezů.
Komentáře