Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný a vláčný korpus jako základ různých moučníků, rolád a dortů je snad snem každého z nás. Přitom je trik velmi jednoduchý. Stačí totiž, když tento krok nebudete obcházet, vytrváte a vyšleháte vejce s cukrem opravdu do světlé husté pěny. Jak na to?

Šlehání vajec s cukrem do pěny má své opodstatnění. Díky tomu, že vytvoříte hustou a nadýchanou pěnu, bude také výsledný moučník nadýchaný a ještě ke všemu vláčný. Důležité je šlehat opravdu důkladně několik minut, dokud pěna nebude mít vyhovující konzistenci. Jak na to? 

Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny? 

Vyšlehat vejce s cukrem zvládnete pomocí návodu levou zadní. 

  1. Smícháme množství cukru a počet vajec, které jsou uvedeny v receptu.
  2. Nastavíme si mixér/robota na nižší stupeň a začneme šlehat. 
  3. Nedostatečně vyšlehaná pěna je žlutá a řídká. 
  4. Správně vyšlehaná pěna vypadá přesně naopak, je tedy světlá a hustá. 

Tento způsob přípravy je typický hlavně pro piškotová těsta. Setkáte se s ním především u dortů, ale také u rolád, některých bábovek či nejrůznějších řezů. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář