Plněné rohlíčky patří k nejoblíbenějším moučníkům. Podle následujícího videa je dokážou vytvarovat i úplní začátečníci
Plněné rohlíčky (nejen martinské) jsou oblíbeným zákuskem ke kávě nebo čaji. Náplní může být klasická tvarohová, maková nebo ořechová nádivka, ale i hustá povidla nebo Nutella. Můžete je naplnit i slanými náplněmi, např. uzeninou, slaninou, sýrem apod.
Těsto rozdělíme na bochánky a každý rozválíme do kruhu. Kruh nožem nebo rádlem rozdělíme na 6 dílů. Válečkem ještě upravíme tvar každé výseče na rovnostranný trojúhelník s dostatečně dlouhými stranami.
Jak na plněné rohlíčky
K základně položíme váleček náplně, mírně ohneme levý i pravý růžek, pak přehneme část základny přes náplň směrem od sebe a postupně náplň do těsta zabalíme, přičemž vrchol trojúhelníku končí pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Ohneme kraje směrem k sobě, tím vytvarujeme rohlíček. Pak potřeme, ozdobíme a upečeme podle receptu.
Tip: Když kruh rozdělíte jako hvězdičku na 8 částí, rohlíčky budou drobnější a úhlednější.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké rohlíčky z kynutého těsta jsou vláčné a božsky chutnají. Stačí jeden trik s kváskem a připravené jsou během pár minut
Pečeme s Ivou: Maličké křehké rohlíčky můžete plnit oblíbenými sladkými náplněmi. Upečené jsou raz dva!
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře