Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné rohlíčky (nejen martinské) jsou oblíbeným zákuskem ke kávě nebo čaji. Náplní může být klasická tvarohová, maková nebo ořechová nádivka, ale i hustá povidla nebo Nutella. Můžete je naplnit i slanými náplněmi, např. uzeninou, slaninou, sýrem apod.

Těsto rozdělíme na bochánky a každý rozválíme do kruhu. Kruh nožem nebo rádlem rozdělíme na 6 dílů. Válečkem ještě upravíme tvar každé výseče na rovnostranný trojúhelník s dostatečně dlouhými stranami.

Jak na plněné rohlíčky

K základně položíme váleček náplně, mírně ohneme levý i pravý růžek, pak přehneme část základny přes náplň směrem od sebe a postupně náplň do těsta zabalíme, přičemž vrchol trojúhelníku končí pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Ohneme kraje směrem k sobě, tím vytvarujeme rohlíček. Pak potřeme, ozdobíme a upečeme podle receptu.

Tip: Když kruh rozdělíte jako hvězdičku na 8 částí, rohlíčky budou drobnější a úhlednější.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky