Jak zamrazit jahody? Poradíme, jak správně plody uložit, aby se neslepily
Čerstvě natrhané jahody mají velmi krátkou trvanlivost, proto je potřeba úrodu co nejrychleji zpracovat. Jednoduchou možností je uložení do mrazáku, jahody v něm budou k dispozici, kdykoli na ně dostaneme chuť.
Zamrazené jahody mají více možností využití, báječně se hodí na pečené koláče i buchty, do mléčných koktejlů nebo také do plněných knedlíků. Do mrazáku ukládáme buď celé plody, případně měkké kusy rozmačkáme s cukrem na pyré.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zamrazit jahody
Poradíme správný postup, jak uložit celé plody do mrazáku bez toho, aniž by se "slepily" všechny dohromady:
- Nejprve jahody včetně zelených stopek omyjeme vodou.
- Vyskládáme všechny na kuchyňskou utěrku a šetrně je osušíme. Teprve nyní odstraníme zelené stopky - díky tomu se nám do jahod nedostane voda.
- Osušené jahody rozložíme na plech nebo tác a vložíme je do mrazáku zhruba na 1 hodinu, abychom je "předmrazili". Díky tomuto kroku se jahody neslepí a lépe se s nimi pracuje po opětovném vytažení.
- Nyní zbývá pouze jahody sesypat do uzavíratelné krabičky nebo sáčku a nechat plně zamrazit.
Pojďte s námi zužitkovat jahodovou úrodu k přípravě kynutých plněných knedlíků. Využít na ně můžete jak čerstvé, tak mražené kusy jahod.
Komentáře