Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V receptech často čteme, že máme maso nechat zatáhnout. Co to ale vlastně znamená? Zkušené kuchařky vědí, ale začátečníci mnohdy tápou a nejsou si jistí, co se po nich vlastně chce. Není to nic složitého, vše snadno vysvětlíme.

A proč maso nejprve zatahujeme? Důvod je prostý, maso zůstane šťavnaté. Tím, že ho zatáhneme na pánvi, uzavřeme všechny šťávy uvnitř a ty nám během pečení zůstanou hezky v mase a nevytečou ven. Ze stejného důvodu nepícháme do masa vidličkou, ale používáme obracečky.

Jak nechat zatáhnout maso na pánvi

Abychom docílili křupavější kůrky, můžeme maso před smažením obalit v hladké mouce.

Zatažené maso můžeme péct v troubě nebo také dusit. Stejně postupujeme třeba i při vaření guláše, kdy necháme kostky masa nejprve zatáhnout a teprve potom je podlijeme a dusíme do změknutí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky