Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé zelí z cukety je velmi chutné. Pochutnat si na něm můžeme i v zimě, pokud si ho v létě zavaříme jako polotovar. Je i vyváženě ochucené, takže příprava je pak opravdu rychlá.

Sladkokyselé zelí v zimě všichni milujeme hlavně jako přílohu k masu. Kromě hlávkového zelí můžeme v létě využít přebytky cuket a polotovar si zavařit. Na zelí nejlépe využijeme cukety, které nám přerostly

Jak zavařit cuketové zelí

Podle našeho receptu to zvládnou i začátečníci.

Potřebujete 4 kg cuket, 6 cibulí, 50 g soli, 500 g cukru (krupice nebo krystal), 0,5 l octa, 1–2 lžíce drceného kmínu. Z tohoto množství bývá 6–7 sklenic o obsahu 0,7 l.

Při přípravě zelí pak obsah sklenice jen chvíli poduste na tuku a zahustěte podle zvyku bramborem nebo jíškou.

Pokud rádi používáte konzervační přípravky, zkuste cuketové zelí podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky