Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zavařit jádra vlašských ořechů? Vyzkoušejte jednoduchý recept a budete je mít stále po ruce
Zdroj: Top recepty

Vyloupaná a dobře vysušená jádra vlašských ořechů někdy skladujeme volně ve sklenici. Může se ale stát, že když je budeme potřebovat, zjistíme, že se do nich dostali škůdci, nebo je v nich dokonce plíseň. A tolik práce vyšlo zbytečně!

Nevyloupané ořechy jsou sice trvanlivé, ale vyloupané skladujme volně pouze krátkodobě, pro delší skladování je raději zajistíme lépe. Můžeme je zmrazit nebo zavařit ve sklenicích.

Zavařování ořechových jader

Vlašské ořechy jsou velmi hodnotnou domácí surovinou, která najde uplatnění ve sladké i slané kuchyni. Pokud si s rodinou najdeme čas na jejich vylupování, zvolíme i spolehlivou metodu skladování jader.

  • Vyloupaná jádra musí být dobře vysušená. Nasypeme je do vypařených suchých sklenic a zavíčkujeme. Dobře se pracuje se šroubovacími víčky. Na ořechy si vždy koupíme víčka nová.
  • Uzavřené sklenice vložíme do zavařovacího hrnce tak, aby byly do poloviny ponořené ve vodě.
  • Sterilujeme je ještě 10 minut od bodu varu, aby víčko dobře chytilo.
  • Zavařené ořechy vydrží i dva roky, aniž by přišly o výbornou chuť a vůni.
  • Do sklenice o objemu 0,7 litru naskládáme 30–33 dkg jader. Menší jádra jsou skladnější.
Jádra vlašských ořechů jsou výborná na přípravu náplní do koláčů a buchet. Dopředu vyloupaná a zavařená jádra jsou "šikovným polotovarem", který budeme mít stále po ruce.

Komentáře

Vy je sterilujete odkryté, bez poklice???To se mi zdá divné.

Super nápad

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky