Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejoblíbenější vánoční cukroví v podobě perníčků nesmí na slavnostní tabuli chybět. Do příprav a jejich zdobení se často zapojí celá rodina. Můžeme je nechat lesklé, ozdobit oříškem nebo skvělou čokoládovou polevou.

Kdo by nemiloval čokoládu. Surovinu, která zlepší náladu a dokonale rozehraje chuťové pohárky. Čokoláda k vánočnímu pečení neodmyslitelně patří, a to zejména k plnění a zdobení cukroví. Kořením vonící perníčky jsou jedním z nich. Díky čokoládové polevě je jednoduše nazdobíme, budou měkčí a úspěšně zamaskujeme případné nedokonalosti způsobené malými pomocníky. 

Jak zdobit perníčky čokoládou

Celé kouzlo zdobení spočívá v tabulce kvalitní čokolády, kterou rozpustíme nad párou s trochou kokosového oleje nebo másla. Vznikne nám dokonalá čokoládová poleva, kterou můžeme perníčky zdobit hned několika způsoby

  1. Namáčení perníčků do čokoládové polevy: Do připravené polevy namáčíme upečené celé perníčky nebo jen jejich polovinu. Poté necháme ztuhnout na pečicím papíře. 
  2. Polévání perníčků polevou: Pomocí plochého nože roztíráme polevu od středu perníčků k jejich okrajům. Stejně dobře můžeme využít také štětec. Necháme ztuhnout v chladu. 
  3. Čokoládové cákance: Pomocí zdobicího sáčku s tenkou špičkou nebo kornoutku z pečicího papíru nakreslíme stejnoměrné cákance. Do sáčku naléváme vlažnou čokoládovou polevu, ne horkou. Nerovnoměrných cákanců docílíme pomocí lžíce. 

Tip: Vyzkoušejte na ztuhlou čokoládovou polevu přizdobit perníčky ještě bílkovou polevou, a to nejlépe pomocí zdobicího sáčku s tenkou špičkou. 

Nejoblíbenější perníčky si můžete upéct podle našeho podrobného videonávodu. Nepotřebují odležet, jsou měkké ihned po upečení. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky