Jak uchovat kynuté knedlíky? Mražení je jednoduchý a rychlý způsob jejich skladování. Poradíme, jak správně postupovat
Zmražené jídlo je vítanou poslední záchranou, když nezbývá čas a energie na přípravu nového jídla. Ale i takové zamražení a rozmražení vyžaduje správný postup. Jak tedy na to, když nám po obědě zůstanou knedlíky?
Ať už se jedná o plněné ovocné knedlíky nebo knedlíky přílohové, přemýšlíme, co s nimi, aby nepřišly nazmar. Velmi jednoduchý způsob jejich uchování je mražení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zmrazit kynuté knedlíky
Vychladlé knedlíky rozložíme na tácek tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Na tácku je vložíme do mrazničky a necháme zmrazit. Teprve až jsou opravdu zmražené, vyndáme je i s táckem a svižně přerovnáme do pytlíků či krabiček, ve kterých je v mrazničce budeme skladovat. Tímto postupem docílíme toho, že se nám jednotlivé knedlíky nespojí, a můžeme pak podat pouze jejich požadované množství. Budou se také jednodušeji rozmrazovat, protože je lehce rozložíme.
Jak rozmrazit kynuté knedlíky
Pokud plánujeme druhý den použít knedlíky z mrazáku, je nejjednoduší připravit je už večer nebo ráno, a dát je do ledničky. Knedlíky pozvolna rozmrznou, a my je před jídlem už jen napaříme.
Co udělat se zbytkem knedlíku
Knedlík můžeme použít stejně, jako když je čerstvý, ale oblíbené jsou i různé způsoby opečení či zapečení knedlíku s vajíčkem. Jak na to, nám ukáže názorné video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet knedlíky, aby vypadaly co nejlépe? Můžeme použít kráječ i pevnou nit
Od jednoduchosti k dokonalosti: Jak na perfektní knedlíky s vejci? Lepší chuti prospějí sádlo i krátká parní lázeň
Jak připravit nejlepší jahodové knedlíky. Oblíbené recepty z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta
Komentáře