Jak mrazit salátové okurky? Zcela snadno a rychle. Poradíme s postupem
Okurky salátovky jsou oblíbenou a chutnou zeleninou, můžeme je jíst jednoduše nakrájené nebo zpracované na salát. Přebytek okurek lze zavařit nebo také zmrazit. Mražení je velmi jednoduché, snadno si připravíme malé dávky okurek z vlastní zahrady na celou zimu.
Salátové okurky pěstujeme v různých odrůdách, které se liší především tvarem, úrodností a odolností rostlin. Pokud je příjemné počasí a okurky mají dostatek vláhy, vyroste jich často více, než zvládneme spotřebovat k jídlu. Pak je potřeba přebytek okurek vhodným způsobem zpracovat. Výborné jsou zavařené okurkové řezy a doporučujeme také recept na "americké okurky".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak mrazit salátové okurky
Postup je jednoduchý a rychlý.
- Okurky dobře umyjeme a oloupeme jim tenkou slupku.
- Pak je nastrouháme na struhadle.
- Nastrouhané okurky uložíme do pevných mikrotenových sáčků, uzavřeme je (např. pomocí obyčejné gumičky) a do mrazničky je rovnáme tak, aby zabraly co nejméně místa. Na mražení lze využít i plastové krabičky, ze kterých po zmrznutí okurky vyjmeme a uložíme je do sáčků - ty jsou skladnější než krabičky. Vhodné je balíčky označit poznámkou s datem uložení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití zmražených okurek
Okurky po vytažení z mrazničky necháme rozmrazit, pak je dochutíme a rozdělíme do misek. Poté je co nejdříve sníme. I když se chutí čerstvým nevyrovnají, jsou dobré a příjemně osvěžující. Navíc je skvělé, že i v zimě můžeme jíst okurkový salát z vlastní úrody.
Následující video vám ukáže přípravu okurkového salátu:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 7 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Přečtěte si Zobrazit více
Kvašáky jsou oblíbenou lahůdkou. Podle těchto receptů vám vydrží až do další sezony
Okurky na talíři: Co dobrého připravit z větších okurek a na co se nejvíce hodí
Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko
Komentáře