Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bůček je oblíbenou surovinou, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Pečený s křupavou kůží, pomalu dušený nebo grilovaný do zlatavé dokonalosti. Nabídneme vám možnosti, jak tento lahodný kousek masa zpracovat.

Vepřový bůček je výjimečně šťavnaté a chutné maso, které nabízí mnoho možností přípravy. Ačkoliv se jedná o tučnější část vepřového, správná úprava zajistí vyváženou chuť a křehkou konzistenci. Ať už se rozhodnete pro pečení nebo grilování, z bůčku vždy vykouzlíte lahodné pokrmy.

Jak zpracovat bůček

Tuk obsažený v bůčku zajistí, že pokrmy z něj budou vždy šťavnaté a chuťově výrazné. Kousek bůčku se často peče společně s nízkotučným masem, jako je třeba králík. Bůček lze použít i ke špikování sušších druhů masa.

  • Pečení je klasikou, která nikdy nezklame. Tajemství dokonale pečeného bůčku tkví v kvalitní marinádě a pomalém pečení při nižší teplotě. Nezapomeňte na předchozí naříznutí kůže, které zajistí její dokonalou křupavost.

  • Dušení je skvělá volba pro milovníky jemného a šťavnatého masa. Nejprve maso opečte a poté poduste v ochuceném vývaru nebo omáčce. Typickým zástupcem tohoto jídla jsou oblíbené výpečky.

  • Grilování dodá masu neodolatelnou chuť kouře a křupavou strukturu. Bůček můžete přímo grilovat a podávat s omáčkami nebo ho předem marinovat. 

  • Uzený bůček je delikatesa, kterou lze použít do řady pokrmů, od polévek po hlavní chody. Tradičně se uzený bůček podává s křenem a hořčicí, ale skvěle chutná také v sendvičích nebo jako součást pomazánek.

  • Někteří nedají dopustit na šťavnaté řízky z bůčku.

  • Pokud chcete bůček zpracovat méně tradičním způsobem, vyzkoušejte domácí bůčkovou paštiku

Vepřový bůček je univerzální surovinou, která nabízí nekonečné možnosti přípravy. Ať už ho upečete dozlatova, pomalu podusíte nebo ugrilujete, vždy z něj vykouzlíte lahodný pokrm. Vyzkoušejte různé způsoby zpracování a objevte nové chutě tohoto šťavnatého masa.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli