Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vydlabané vnitřky cuket se dají ještě chutně zpracovat.  Poradíme různé možnosti
Zdroj: Pixabay

Když vydlabeme cuketu třeba na plnění, zůstane nám spousta hmoty, kterou je škoda vyhodit. Je více možností, jak ji zpracovat a co nejlépe zužitkovat do dalších jídel.

Cuketa je velmi variabilní a chuťově neutrální, což je její velká přednost. Dá se díky tomu využít do řady jídel, většinou slaných, ale i na přípravu chutných moučníků.

Jak využít vnitřní části cuket

Vnitřky cuket nám obvykle zbývají, když připravujeme plněné cukety nebo cuketové špagety (nudle). Pokud nejsou zcela houbovité s tvrdými semeny, ale pevnější s ještě měkkými semínky, máme více možností na jejich využití:

  • Nakrájené vnitřky mohou být (a nejčastěji bývají) součástí náplně cuket.
  • Nasekané vnitřky přidáme do zeleninové směsi, kterou chystáme jako přílohu.
  • Drobně nakrájená cuketa (její vnitřek) může být součástí omáčky na těstoviny nebo na cuketové nudle.
  • Také do krémové polévky se vnitřek cukety hodí.
  • Jemně nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek zjemní mleté maso na sekanou nebo karbanátky a pomůže pokrmu k větší šťavnatosti.
  • Vnitřky cuket mohou tvořit součást nebo být hlavní složkou pomazánek.
  • Nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek můžeme také přidat do těsta na placky nebo bramboráky.
Toto jsou jen některé z příkladů, sami jistě vymyslíte další nápadité využití.

Jedna z možností, jak naplnit a zapéct cuketu

O tom, jak upéct slaný cuketový koláč, pojednává náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky