Vydlabané vnitřky cuket se dají ještě chutně zpracovat. Poradíme různé možnosti
Když vydlabeme cuketu třeba na plnění, zůstane nám spousta hmoty, kterou je škoda vyhodit. Je více možností, jak ji zpracovat a co nejlépe zužitkovat do dalších jídel.
Cuketa je velmi variabilní a chuťově neutrální, což je její velká přednost. Dá se díky tomu využít do řady jídel, většinou slaných, ale i na přípravu chutných moučníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít vnitřní části cuket
Vnitřky cuket nám obvykle zbývají, když připravujeme plněné cukety nebo cuketové špagety (nudle). Pokud nejsou zcela houbovité s tvrdými semeny, ale pevnější s ještě měkkými semínky, máme více možností na jejich využití:
- Nakrájené vnitřky mohou být (a nejčastěji bývají) součástí náplně cuket.
- Nasekané vnitřky přidáme do zeleninové směsi, kterou chystáme jako přílohu.
- Drobně nakrájená cuketa (její vnitřek) může být součástí omáčky na těstoviny nebo na cuketové nudle.
- Také do krémové polévky se vnitřek cukety hodí.
- Jemně nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek zjemní mleté maso na sekanou nebo karbanátky a pomůže pokrmu k větší šťavnatosti.
- Vnitřky cuket mohou tvořit součást nebo být hlavní složkou pomazánek.
- Nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek můžeme také přidat do těsta na placky nebo bramboráky.
Jedna z možností, jak naplnit a zapéct cuketu
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na cuketová jídla, která si zamilujete. Velkou úrodu cuket můžeme smažit, péct i vařit, pokaždé si pochutnáme
Slaný cuketový koláč "cukeťák" pečeme z mladých cuket. Aby se povedl, držíme se spolehlivého receptu
Přirozeně bezlepkové nudle nebo špagety ze zeleniny si získávají popularitu. Skvěle chutnají z cuket. Poradíme, jak je připravit
Komentáře
8. 8. 2022 17:18