Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso má v kuchyni mnoho způsobů využití, je lehce stravitelné a dobře se jí i malým dětem. Navíc tímto způsobem dokážeme spotřebovat i takové maso, které bychom jinak zpracovávali jen těžko. Jedno úskalí ale má a tím je jeho krátká trvanlivost.

Krátká trvanlivost je dána tím, že mletím se několikanásobně zvětší povrch masa a tím i prostor pro růst bakterií. Proto je nezbytně nutné číst etikety v obchodech a uchovávat mleté maso v lednici co nejkratší dobu. Pozorně si před nákupem zkontrolujte také celistvost balení. Jak dlouho nám tedy mleté maso doma vydrží?

Jaká je trvanlivost mletého masa

Maso s vyšším obsahem tuku se kazí rychleji než mleté libové maso. Libové maso nám ale nebude příliš držet pohromadě a bude mít tendenci se rozpadat.

Mleté maso figuruje ve více než 500 našich receptech a jedním z nich je recept na kebaby, kterými můžete potěšit své hosty na grilovací párty. Grilovací sezóna pomalu začíná a tak je nejvyšší čas si recept vyzkoušet nanečisto. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli