Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky? Poradíme, která je ta pravá
Svíčková, královna všech českých omáček, bývá často podávána při slavnostních příležitostech. Hospodyňky se jí obávají, ale mnohdy zcela zbytečně. O tom, jak ji uvařit, existuje mnoho článků a koluje mezi námi celá řada receptů.
Jste si ale jistí, jakou smetanou do omáčky použít? V obchodě můžete zakoupit smetanu ke šlehání, vysokotučnou smetanu, zahuštěnou neslazenou i slazenou smetanu, sušenou smetanu nebo kysanou smetanu. Která je ta pravá? Poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky
Čím větší máme výběr, tím složitější je zvolit tu správnou variantu.
- Do svíčkové patří pořádná, alespoň 30% smetana. Často se prodává pod názvem smetana ke šlehání.
- Při použití správné smetany je omáčka krémová, hebká a lahodná.
Ať už zvolíte kterýkoli recept, věříme, že bude strávníkům chutnat. Pro inspiraci přikládáme ještě videorecept, kde je postup přípravy svíčkové omáčky ukázán krok za krokem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
4 časté chyby při vaření svíčkové omáčky: Poradíme, na co si dát pozor
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře