Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy, čím nahradit smetanu: Poradíme vám, jaké jsou alternativy ke šlehačce
Zdroj: Pixabay - klokansoft

Smetana je mléčný výrobek. Je to nejhustší a nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu, z něhož se pak sbírá nebo odstřeďuje. Šlehačka je smetana, která obsahuje více než 30 % tuku.

Smetana se používá v kuchyni k dochucení omáček, které zjemní. Ušlehanou šlehačkou zdobíme dorty a zákusky. Někdy však zapomeneme šlehačku koupit nebo mléčné výrobky nesmíme konzumovat. Jaké jsou alternativy ke šlehačce?

Jaké jsou jiné šlehačky

Šlehačku můžeme lehce nahradit zakysanou smetanou, jogurtem nebo sýrem mascarpone. Rostlinné alternativy se hodí pro vegetariány a bílková šlehačka pro osoby s intolerancí na laktózu.

 

Komentáře

Další tipy a triky