Tipy, čím nahradit smetanu: Poradíme vám, jaké jsou alternativy ke šlehačce
Smetana je mléčný výrobek. Je to nejhustší a nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu, z něhož se pak sbírá nebo odstřeďuje. Šlehačka je smetana, která obsahuje více než 30 % tuku.
Smetana se používá v kuchyni k dochucení omáček, které zjemní. Ušlehanou šlehačkou zdobíme dorty a zákusky. Někdy však zapomeneme šlehačku koupit nebo mléčné výrobky nesmíme konzumovat. Jaké jsou alternativy ke šlehačce?
Mohlo by vás zajímat
Jaké jsou jiné šlehačky
- Rostlinné šlehačky - používají se sójová, kokosová, mandlová a rýžová, ovesná nebo z palmového oleje a cukru.
- Šlehačka, připravená z mléka a másla (popřípadě podmáslí) je domácí náhražkou koupené sladké smetany.
- Bílková šlehačka se připravuje z bílků a cukru (šlehaných nad párou), do kterých se kape rozehřátý tuk.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Šlehačku můžeme lehce nahradit zakysanou smetanou, jogurtem nebo sýrem mascarpone. Rostlinné alternativy se hodí pro vegetariány a bílková šlehačka pro osoby s intolerancí na laktózu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Je to sýr, není to sýr? Mascarpone je základem tiramisu, ale hodí se i do slané kuchyně
Komentáře