Jaké koření patří do sekané a bez kterého druhu koření se rozhodně neobejdete
Sekaná je chutný pokrm z mletého masa, můžete do ní zužitkovat i prorostlé a tuhé maso. Druhy mas lze kombinovat a vytvořit tím pokaždé jinou chuť. Vždy je ale třeba maso správně okořenit. A čím, to poradíme v tomto článku.
Špatně ochucenou sekanou už na talíři nezachráníte. Proto je důležité věnovat pozornost tomu, abyste použili správný druh koření a správně masovou směs osolili. Pravděpodobně bude nutné syrovou směs ochutnat a podle potřeby dochutit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké koření patří do sekané
Je dobré dochucovat postupně, osolit a okořenit, ochutnat a případně ještě dochutit.
- Základem je maso správně osolit. Ideálně solíme maso ještě před tím, než ho umeleme. Krásně se nám tak sůl rozptýlí.
- Přidáme pepř, majoránku a česnek. To je základ. Kdo chce, přidá ještě sladkou papriku, libeček, petržel nebo kmín.
Pro inspiraci přikládáme také videorecept, ve kterém je příprava sekané předvedená krok za krokem a směle se do ní může pustit i začátečník. Proto neváhejte a pusťte se do vaření společně s námi.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře