Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná je chutný pokrm z mletého masa, můžete do ní zužitkovat i prorostlé a tuhé maso. Druhy mas lze kombinovat a vytvořit tím pokaždé jinou chuť. Vždy je ale třeba maso správně okořenit. A čím, to poradíme v tomto článku.

Špatně ochucenou sekanou už na talíři nezachráníte. Proto je důležité věnovat pozornost tomu, abyste použili správný druh koření a správně masovou směs osolili. Pravděpodobně bude nutné syrovou směs ochutnat a podle potřeby dochutit.

Jaké koření patří do sekané

Je dobré dochucovat postupně, osolit a okořenit, ochutnat a případně ještě dochutit.

  • Základem je maso správně osolit. Ideálně solíme maso ještě před tím, než ho umeleme. Krásně se nám tak sůl rozptýlí.
  • Přidáme pepř, majoránku a česnek. To je základ. Kdo chce, přidá ještě sladkou papriku, libeček, petržel nebo kmín. 

Pro inspiraci přikládáme také videorecept, ve kterém je příprava sekané předvedená krok za krokem a směle se do ní může pustit i začátečník. Proto neváhejte a pusťte se do vaření společně s námi.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli