Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak je delikatesou, která potěší u stolu nejen mužské osazenstvo. Nabízejí ho nejluxusnější restaurace a cena se liší podle vybraného hovězího masa. S přehledem si však takový chutný a šťavnatý steak můžete udělat i doma.

Steak rozhodně patří k pokrmům, u kterých stačí pouze slyšet název a už se sbíhají sliny. Celá jeho příprava začíná u výběru hovězího masa, protože čím je maso kvalitnější, tím chutnější připravený steak bude. Hovězí maso na steak vybíráme také podle barvy, která by měla být lákavě tmavě červená, na dotek by mělo být maso pružné a po zatlačení prstem zůstávají na povrchu důlky. 

Jaké maso je nejlepší na steaky

Pro maso na steak se vydáme do kvalitního řeznictví, kde většinou už nabízejí dobře vyzrálé hovězí maso - a zároveň poradí. V obchodě je lepší volit spíše pultový prodej než vakuově balené maso. Každý steak má své pojmenování podle druhu použitého masa

A jak si takový chutný steak připravit? Vyzkoušejte si udělat Rump steak v bylinkách podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Steak voní tymiánem a rozmarýnem a skvěle se k němu hodí opečený toust či zelenina.

Komentáře

Další tipy a triky