Kterou mouku do bábovky? I když dáme přednost polohrubé mouce, jiné ji také nezkazí
Bábovka je cukrářský výrobek, který se peče v kulaté formě s ozdobně tvarovanými žebry. Základem těsta jsou vejce, cukr, mouka a máslo, ostatní ingredience jí dodávají oblíbenou specifickou chuť.
Bábovka je moučník našich maminek a babiček. V současné době, kdy jsou více oblíbené lehké moderní dezerty, je bábovka stále královnou našich kuchyní. Její příprava je snadná, prorože suroviny jsou většinou běžně k dostání.
Která mouka patří do bábovky
Správnou nadýchanost, strukturu a vláčnost dodá bábovce výhradně mouka polohrubá. V některých případech ji můžeme nahradit hladkou moukou, která zajistí moučníku mechovou jemnost, ale bývá více houževnatá. Naše babičky v dobách nedostatku míchaly hladkou a hrubou mouku nebo hladkou a polohrubou.
Mohlo by vás zajímat
Zdravé pečení znamená použití zdravější mouky - špaldové, kokosové, pohankové a jiných. Takové mouky jsou převážně hladké, ale ve svém výsledku jsou s nimi moučníky stejně nadýchané jako s moukou pšeničnou.
Podle našeho videoreceptu si můžete připravit hrníčkovou tvarohovou bábovku - jestli vám ale vyhovuje jiná chuť, vyberte si z dalších receptů na bábovky a můžete zkoušet:
Komentáře