Která mouka patří do bublaniny. Radíme začátečníkům
Bublanina je typický moučník na léto, do kterého zužitkujeme čerstvé ovoce. Nejoblíbenější jsou bublaniny třešňové, meruňkové, jahodové, rybízové a švestkové. Upéct bublaninu není složité, ale začátečníky může znejistit, jaké suroviny do bublaniny patří.
Receptů na bublaninu je mnoho. Můžeme vybírat mezi velmi rychlými, levnými, hrnkovými nebo naopak "vymazlenými" recepty. Položka mouka, pokud není napsána konkrétně, se může stát pro začátečníka rébusem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která mouka do bublaniny
Pokud začátečník peče českou bublaninu, většina receptů používá polohrubou mouku, protože dobře drží strukturu těsta. Také je výsledek s polohrubou moukou pěkně nadýchaný, jak máme rádi. Výjimku tvoří bublanina francouzského typu s názvem Clafoutis. Do té patří mouka hladká a má jinou, spíše palačinkovou, strukturu těsta.
Začátečníkům možná pomůže i videorecept na šlehačkovou bublaninu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře