Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina je typický moučník na léto, do kterého zužitkujeme čerstvé ovoce. Nejoblíbenější jsou bublaniny třešňové, meruňkové, jahodové, rybízové a švestkové. Upéct bublaninu není složité, ale začátečníky může znejistit, jaké suroviny do bublaniny patří.

Receptů na bublaninu je mnoho. Můžeme vybírat mezi velmi rychlými, levnými, hrnkovými nebo naopak "vymazlenými" recepty. Položka mouka, pokud není napsána konkrétně, se může stát pro začátečníka rébusem.

Která mouka do bublaniny

Pokud začátečník peče českou bublaninu, většina receptů používá polohrubou mouku, protože dobře drží strukturu těsta. Také je výsledek s polohrubou moukou pěkně nadýchaný, jak máme rádi. Výjimku tvoří bublanina francouzského typu s názvem Clafoutis. Do té patří mouka hladká a má jinou, spíše palačinkovou, strukturu těsta.

Začátečníkům možná pomůže i videorecept na šlehačkovou bublaninu.

 

Komentáře

Další tipy a triky