Kterou mouku dát do těsta na litý perník? Podle videa se povede i začátečníkům
Litý perník patří na našem webu k nejžádanějším receptům. Příjemně voní po perníkovém koření, je krásně nadýchaný a přitom vláčný. Těsto můžeme různými způsoby vylepšit a povrch polít čokoládovou polevou.
Litý perník milují všechny začínající hospodyňky - během chvilky zvládnou vykouzlit nadýchanou dobrotu, která se hodí jako svačina, sváteční snídaně i moučník pro návštěvu. Na litém perníku se toho nedá mnoho zkazit a pokud na něj máte osvědčený recept, nechte si ho někde po ruce - určitě se k němu budete rádi a často vracet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku do těsta na perník
Na perník nám stačí jen několik surovin, které dobře umícháme, těsto pak nalijeme na plech a upečeme v předem vyhřáté troubě. O kyprost se postará prášek do pečiva a důležitou složkou těsta je samozřejmě mouka. Jaké mouce dát přednost?
- Mnoho receptů počítá s moukou polohrubou, tato mouka se používá nejčastěji.
- Použít můžete také pouze mouku hladkou.
- Nebo lze obě mouky (hladkou a polohrubou) smíchat. Na videorecept s postupem se můžete podívat hned v úvodu článku.
- Část mouky obyčejné (bílé) můžete nahradit moukou celozrnnou, zvlášť oblíbená je mouka špaldová, případně i moukou žitnou.
Můžete si vybrat hrnkový recept na perník. Nebudete pak potřebovat ani váhu a postup bude ještě rychlejší. Jen musíte zvolit tu správnou velikost hrnku.
Podívejte se také, jak perník ozdobit nebo vylepšit.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
4 výhody špaldové mouky: Je skvělým zdrojem vlákniny a má vyšší obsah minerálů
Časté chyby při pečení perníku na plechu: Dodržte základní pravidla a perník bude jako od cukráře
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře