Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky posypané strouhaným tvarohem a práškovým cukrem, pokapané rozpuštěným máslem a naplněné lahodným ovocem - to je velká pochoutka, kterou milují děti i dospělí. Nejčastěji je vaříme s náplní z rebarbory, jahod, borůvek, meruněk a švestek.

Knedlíky by měly být pěkné nadýchané a kypré, toho dosáhneme dodržením správného množství surovin a postupu podle zvoleného receptu, a také trpělivostí při kynutí těsta. Těsto na knedlíky kyne poměrně rychle - než knedlíky naplníme a pěkně uzavřeme, tak je vidět, jak se každý z nich o kus zvětšil.

Jakou mouku na ovocné knedlíky

Často používanou moukou do kynutých knedlíků je mouka hrubá. Používáme ji také do dalších těst, která se následně vaří. Když ji dáme do knedlíků, budou po uvaření kypré a nadýchané přesně tak, jak je máme rádi.

Ovšem v našem receptáři jsou také recepty, které počítají s polohrubou moukou nebo dokonce hladkou, v některých případech se přidává ještě krupice

Část hrubé mouky lze nahradit moukou celozrnnou (např. špaldovou), knedlíky pak budou sice o něco hutnější a méně nadýchané, ale zase výživnější.
Podle následujícího videa můžete připravit kynuté knedlíky s jahodami:

A jakou mouku do kynutých knedlíků s ovocem dáváte u vás doma? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky