Jakou mouku použít na drobenku? Poradíme, s kterou bude nejkřupavější
Křupavá vrstva, která voní po másle a dokonale vyváží chuť ovoce - ano, řeč je o drobence, kterou se pyšní většina tradičních koláčů. Je velmi rychle připravená a postačí vám k tomu pouze tři suroviny.
Klasickou drobenku na koláče připravíme z mouky, cukru a másla. Drobenkou můžete ozdobit ovocné koláče, buchty nebo tradiční dvojctihodné koláčky. Moučníky s ní jsou snadné na přípravu a potěšíte jimi jakoukoliv návštěvu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na drobenku
Správně připravená drobenka by měla být drobivá, ne vyloženě mastná a měla by držet ve větších hrudkách.
- Nejčastěji sáhneme k výrobě drobenky po polohrubé mouce.
- Pokud chceme, aby byla drobenka více křupavá, volíme mouku hrubou.
- Hladká mouka se používá nejméně, jelikož u šťavnatých koláčů nemusí vytvořit tak dokonale křupavou krustu.
- Pokud hledáme alternativy za klasickou mouku, posloužit může také krupička či jemné ovesné vločky.
- Část mouky lze v drobence nahradit také celozrnnou moukou, jemně mletými ořechy, strouhaným kokosem nebo nadrcenými sušenkami.
I tak obyčejný moučník, jako je bublanina, může zdobit křupavá drobenka. Upečte si ji podle videoreceptu třeba k odpolední kávě. Také vám poradíme, jak uchovat drobenku, která po pečení koláče může zůstat ve větším množství bez využití.
Komentáře