Kterou mouku použít na halušky? Záleží na receptu, ale chybu neuděláte s žádnou moukou
Halušky a strapačky jsou typické pro oblast střední a severní části Slovenska. Původně byly malé nočky podávány s bryndzou, později i s uzeným špekem a kysaným zelím. Recepty na halušky se různí podle zvyků a tradic.
Halušky jsou podle tradice noky, připravované z polohrubé mouky, vejce a soli. V jiném kraji jde o bramborové těsto s hrubou moukou a solí - vejce zde nahrazuje bramborový škrob. Halušky a strapačky jsou názvy pro oba pokrmy, ačkoliv se proti tomu tradiční recepty vyhrazují.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít do halušek
- Do klasických halušek z moučného těsta bez brambor dáváme výhradně polohrubou mouku, vejce a sůl.
- Do bramborového těsta dáváme hrubou mouku, sůl a škrob, který zbyde po slití vody ze strouhaných brambor.
Nejlepší halušky známe ze syrových brambor - pokud vás zajímá, jak se připravují, podívejte se na naše video:
Komentáře