Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníky jsou oblíbenými moučníky, které lákavě voní kořením a jsou zdobené polevou, marmeládou či oříšky. Pokud si právě lámete hlavu nad tím, jaký džem upečený perník dokonale doplní, poradíme vám.

Vůně perníku nepatří jen do období Vánoc. Perník je výborný k snídani, odpolední kávě nebo jako pohoštění pro návštěvu, chutná totiž téměř všem. Jeho přípravu navíc hravě zvládne i začátečník. Upečený perník potíráme polevou nebo domácím džemem, který navíc můžeme přidat při přípravě do těsta. 

Jaký džem se dává do perníku

Perník může mít tendenci být sušší, proto je oblíbené jeho potírání a prokládání džemem nebo marmeládou, čímž docílíme jeho vláčnosti a šťavnatosti. Ovocná chuť džemu perník výborně doplní, dochutí a ozdobí. Jaký džem je nejlepší volbou? 

Tip: Vyzkoušejte přidat do džemu trochu rumu a skořice - dodají moučníku voňavé aroma a chuť. 

Upečte si podle našeho videonávodu fantastický a andělsky nadýchaný perník, do kterého přidáváme povidla nebo marmeládu. Perník můžeme po upečení marmeládou také promazat. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky