Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaký je rozdíl mezi medovníkem a Marlenkou? Máme pro vás vysvětlení
Zdroj: Freepik - azerbaijan_stockers

Medovník a Marlenka se ve své podstatě ničím neliší. Tvoří je medové těsto, které se peče v plátech, promazává jemným krémem a sype drobečky z odřezků a mletými oříšky. Oba moučníky však mají různý původ.

Medové pláty s oříšky a karamelem jsou v každé cukrárně velmi oblíbenými zákusky. Oba moučníky jsou velmi podobné, ale chutnají rozdílně. Medovník i Marlenka mají své místo na trhu a lidé je milují. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Odkud pochází medovník a Marlenka?

Obě verze vyrábí a prodávají firmy u nás žijících cizinců:

Rozdíl mezi medovníkem a Marlenkou

Moučník se musí skládat z minimálně 5 plátů medového těsta. Pláty po upečení potřeme cukrovým sirupem a pomažeme máslovým krémem. Pak je skládáme na sebe a celý dort po stranách i na povrchu potřeme krémem a posypeme rozdrobeným zbytkem upečeného těsta, smíchaného s oříšky.

Rozdíl mezi oběma moučníky je tak malý, že ho nepoznáme.

Podívejte se na video, jak se připravují Marlenka i medovník. Zkuste si je také upéct - i když je jejich příprava trochu pracná, výsledek stojí za to.

 

Komentáře

Další tipy a triky