Nejlepší recepty na jarní saláty. Z čeho je připravujeme a jaké máme nejraději
Jarní saláty jsou křupavé a svěží, plné vitamínů i barev. Patří do nich ředkvičky, mladé kedlubny, listy hlávkového salátu a špenátu, jarní cibulka, jemně nakrájená pažitka a medvědí česnek. Tipy na osvědčené kombinace jsme připravili do následujícího článku.
Jarní vitamínové saláty
Jarní saláty jsou pro nás po dlouhé zimě příjemnou vzpruhou. Povzbuzují chuť k jídlu a plní nás novou energií. Dopřejeme si je co nejčastěji. Na jaře nás neláká dlouhé a složité vaření a rychlé saláty jsou proto ideální volbou. Navíc do nich zužitkujeme krásnou svěží zeleninu, která je opět snadno dostupná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ředkvičky plné barev
Ředkvičky jemně nakrájíme (plátky, kostečky) nebo nahrubo nastrouháme. Jejich atraktivní barvy ozdobí každý salát. Nejlépe chutnají s hlávkovým salátem, špenátem, pórkem a jarní cibulkou. Přidáme okurky a rajčata. Ochucená zakysaná smetana, sýry a pár kapek olivového oleje salát ještě vylepší.
Listy hlávkového salátu
Svěží mladý špenát
Mladé listy špenátu pečlivě omyjeme - každý list zvlášť, aby v něm nezůstala zemina ze zahrady. Větší listy nakrájíme a zpracujeme podobně jako hlávkový salát - špenát roste brzy na jaře, proto ho využijeme o něco dříve. Výborně se doplňuje s ředkvičkami a rajčaty.
Jarní cibulka
Pažitka, mladá kedlubna a medvědí česnek
Pažitku nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Velmi dobře chutná nejen v kombinaci s vajíčky, ale i s bramborami. Kedlubnu obvykle nahrubo nastrouháme. Medvědí česnek nakrájíme nadrobno a použijeme na jemné dochucení salátu nebo přidáme větší části nakrájených listů.
Komentáře