Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévky, ať už zeleninové nebo masové, potřebujeme nějakým způsobem zahustit, abychom zlepšili jejich chuť a zvýšili výživnost. Můžeme je doplnit knedlíčky, kapáním, svítky, krutony, nudlemi, a také nočky. Připravili jsme pro vás video, které postup vkládání nočků do polévek názorně ukazuje.

Nočky do polévek jsou velmi jednoduché. Stačí připravit chutné těstíčko podle spolehlivého receptu a vybrat polévku, do které se nočky hodí. Polévka s nočky je skvělým řešením pro dny, kdy máme na vaření málo času, nočky máme totiž za chvíli hotové. Zároveň polévka s nočky chutná velmi dobře a je oblíbená, proto ji můžeme bez obav připravit i pro sváteční příležitosti.

Naše video vám ukáže, jak postupovat. Naučíme vás dva způsoby. Při vkládání nočků do polévky pracujeme svižně, aby se všechny vařily podobně dlouhou dobu.

  1. 1. způsob: Těsto nabereme na velkou lžíci a malou lžičkou z ní postupně házíme nočky do polévky. Občas lžičku namočíme do polévky, aby se na ni těstíčko nepřichytávalo. 
  2. 2. způsob: Potřebujeme pevný igelitový sáček, který naplníme těstem na nočky. Sáček propíchneme nožem a začneme vzniklým otvorem vytlačovat těsto ven. Pomáháme si nožíkem, pomocí kterého házíme nočky do polévky.

Zajímá vás, jak tvarovat knedlíčky do polévky? Podívejte se do dalšího článku.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky