Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

0:00/ 0:00LIVE

Polévky, ať už zeleninové nebo masové, potřebujeme nějakým způsobem zahustit, abychom zlepšili jejich chuť a zvýšili výživnost. Můžeme je doplnit knedlíčky, kapáním, svítky, krutony, nudlemi, a také nočky. Připravili jsme pro vás video, které postup vkládání nočků do polévek názorně ukazuje.

Nočky do polévek jsou velmi jednoduché. Stačí připravit chutné těstíčko podle spolehlivého receptu a vybrat polévku, do které se nočky hodí. Polévka s nočky je skvělým řešením pro dny, kdy máme na vaření málo času, nočky máme totiž za chvíli hotové. Zároveň polévka s nočky chutná velmi dobře a je oblíbená, proto ji můžeme bez obav připravit i pro sváteční příležitosti.

Naše video vám ukáže, jak postupovat. Naučíme vás dva způsoby. Při vkládání nočků do polévky pracujeme svižně, aby se všechny vařily podobně dlouhou dobu.

  1. 1. způsob: Těsto nabereme na velkou lžíci a malou lžičkou z ní postupně házíme nočky do polévky. Občas lžičku namočíme do polévky, aby se na ni těstíčko nepřichytávalo. 
  2. 2. způsob: Potřebujeme pevný igelitový sáček, který naplníme těstem na nočky. Sáček propíchneme nožem a začneme vzniklým otvorem vytlačovat těsto ven. Pomáháme si nožíkem, pomocí kterého házíme nočky do polévky.

Zajímá vás, jak tvarovat knedlíčky do polévky? Podívejte se do dalšího článku.

Komentáře

Další tipy a triky