Kdy plnit išelské dortíčky? Máme pro vás důležité tipy
Cukroví mizící z talířů i podnosů mezi prvními, to jsou išelské dortíčky. Kolečka z kakaového těsta, ořechová náplň s pikantní marmeládou, vše polito čokoládou a v ní usazen ořech. Kdo by odolal.
Jako každé plněné cukroví, i išelské dortíčky je potřeba nechat uležet. Kakaová kolečka si můžete upéct dopředu, ale plnit dortíčky je potřeba až před svátky. Jaká doba je však vhodná, aby se náplň uvnitř nezkazila? Poradíme vám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy plnit išelské dortíčky?
Každý vám poví něco jiného, podle vlastních zkušeností.
- Obecně se doporučuje plnit išelské cukroví maximálně 2 týdny před Vánocemi. Záleží však i na jejich dalším skladování.
- Proto doporučujeme plnění nejlépe týden před svátky. Dortíčky se stihnou krásně rozležet, ale zároveň se jejich náplň, ať už ta originální nebo krém podle vašich zvyklostí, nestihne zkazit.
- Bonusem navíc je to, že jich zmizí do Štědrého dne méně.
Ať se rozhodnete plnit išelské cukroví ihned nebo po uplynutí určité doby, určitě si na něm pochutnáte, obzvláště pak, pokud vyzkoušíte to podle našeho videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
7 nejlepších receptů na plněné cukroví: Můžeme si vybrat išelská nebo margotková kolečka, ořechové košíčky a další druhy
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Komentáře