Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka patří k nejoblíbenějším a nejrychlejším moučníkům nejen k nedělní kávě. Můžeme ji upéct z různých těst a na mnoho variací přidáním ingrediencí, které zvýrazní její chuť. I když ihned po upečení láká bábovka k zakrojení, vyplatí se chvíli počkat.

Bábovka je sladký moučník nejčastěji z piškotového, třeného nebo kynutého těsta. Oblíbená je také s tvarohem, kakaem nebo kandovaným ovocem. Připravené těsto nalijeme do speciální formy na bábovku, která je většinou keramická, teflonová nebo silikonová a objevuje se v nejrůznějších tradičních i netradičních tvarech. V troubě se poté bábovka rozvoní a naskočí. 

Kdy vyklopit upečenou bábovku

Aby se nám bábovka podařila vyklopit, je třeba nezapomenout na přípravu formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhanými ořechy. A kdy je správný čas tento moučník vyklopit

  • Bábovku po upečení necháme 5–10 minut zchladnout a až poté ji opatrně vyklopíme. Předejdeme tak jejímu sražení a roztržení. 
  • Snadno ji vyklopíme tak, že formu přiklopíme rovným talířem a obrátíme. 
  • Pokud bábovka nejde vyklopit, položíme na formu vlhkou utěrku.

Upečte si vynikající bábovku z třeného těsta podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Bábovka nádherně voní citronem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky