Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy ve tvaru srdce si přímo říkají o to, aby byly konzumované s láskou. Hodí se jako milé překvapení k oslavě výročí, narozenin nebo třeba Valentýna, ale i jen tak, jako pozornost. S karamelovou krustou vypadají neodolatelně.

K přípravě zamilovaných koblih budete potřebovat kynuté těsto, kynutí nesmíte uspěchat. Návod na přípravu kynutého těsta najdete zde. Je jen na vás, jestli budete koblihy plnit krémem, domácími povidly nebo třeba lahodnou marmeládou. Chutné budou všechny varianty.

Jak na přípravu zamilovaných koblih

Pokud už máte připravené kynuté těsto, je příprava koblih rychlá a snadná.

  1. Kynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále a poté použijte vykrajovátko ve tvaru srdce.
  2. Vykrojená srdce nechte vykynout a pak je smažte z obou stran v rozpáleném oleji.
  3. Koblihy naplňte krémem nebo marmeládou, nejlépe krásně červenou.
  4. Naplněné koblihy máčejte v horkém karamelu, který po vychladnutí vytvoří krustu.

Ať vaše láska vydrží déle než koblihy ve tvaru srdce na stole.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky