Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory jsou skvělou přílohou. Jsou chutné a připravit je lze na mnoho způsobů, včetně celého pokrmu. Někdy se ale stává, že jich připravíme jiné množství, než je potřeba - většinou větší. Jak vychytat správnou gramáž?

V případě, že uvaříme jiné množství brambor než potřebujeme, jen málokdy bývá menší. Většinou jich uvaříme více, a i když je mnoho receptů pro jejich využití, ne vždy se nám to hodí. Jaká gramáž brambor je tedy ideální pro vaše strávníky?

Gramáž brambor na jednu porci

Vařené brambory se podávají v množství 200 g brambor na dospělého, pro malé dítě je to polovina, tedy 100 g. V případě bramborové kaše či pečených brambor platí stejné pravidlo. Puberťákům pak připravte 150–200 g podle jejich apetitu.

I nadbytek uvařených brambor nabízí mnoho možností k další úpravě. Vyzkoušejte přípravu pomazánky na obložené chlebíčky z vařených brambor podle našeho videoreceptu, dostane vaše strávníky do kolen a budou ji po vás chtít velmi často:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky