Pokrm - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Tuto hříšnou delikatesu ocení gurmáni, ale protestují proti ní ochránci zvířat. Zvířata jsou násilně překrmována, aby jejich játra ztučněla. V některých zemích, např. v Kalifornii, se tento pokrm nesmí objevit na jídelníčku, na rozdíl od Francie, kde si jej neumí odepřít.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami