Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůně ovocné bublaniny plné sezónního ovoce nám i v zimním čase připomene letní pohodu na zahradě. Jednou z otázek k její přípravě patří i ta, jaké množství ovoce je to správné. A my vám teď dáme odpověď.

Ovocné bublaniny patří mezi ty nejmilovanější buchty dětí. Jejich příprava se zdá být velmi snadná, když však přijde na věc, leckterý začátečník začne mít obavy a také otázky, které by ho jinak nenapadly. Například kolik ovoce na bublaninu?

Jaké množství ovoce použít na bublaninu

Odpověď není zcela jednoznačná, neboť můžete použít různé množství těsta i odlišnou velikost plechu. Podstatné však je, aby ovoce tvořilo pouze jednu vrstvu na těstě. Pokud byste ho dali více, korpus bublaniny by byl šťávou z ovoce promočený a špatně by se (pro)pekl. Většinou stačí 3 hrnky ovoce na velký plech. Méně je však více, proto je dobré, aby mezi jednotlivými kousky ovoce byly menší mezery.

Nezapomeňte, že mražené ovoce se předem nerozmrazuje, ale vsype se na těsto těsně před jeho vložením do trouby. Pokud používáte ovoce čerstvé a nechcete, aby kleslo do těsta, ale zůstalo nahoře, můžete ho před použitím obalit v hrubé mouce. Upečte si s námi jemnou bublaninu s jogurtem, jejíž chuť podtrhuje použité ovoce:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky